Vprašanja in odgovori

Tukaj se nahajajo odgovori na vprašanja, ki so se med našimi uporabniki zelo pogosto pojavljala. Upamo, da bodo pri uporabi aspiratorja za nos Baby Vac pomagala tudi vam. V primeru, da iščete odgovor na vprašanje, na katerega pri pregledovanju naših spletnih strani niste naleteli, nam ga lahko zastavite po elektronski pošti. V najkrajšem možnem času bomo skušali odgovoriti nanj.

Ali ni čudno, da dojenčkov nos čistimo s sesalnikom?
Ne. Aspirator sesa in čisti s pomočjo in ne z močjo sesalnika. Moč aspiratorja za nos Baby Vac se regulira samostojno in ne s sesalnikom. Sesalnik povzroča le kontinuirano sesanje in ne vpliva na jakost le-tega. Na ta način lažje izsesamo sekret, ki se nahaja globlje v nosni votlini (s kontinuiranim sesanjem približno 1 minuto).

Ali je uporaba naprave boleča in neprijetna?
Bolečine v ušesih pa tudi druge bolečine, ki se pojavijo kot posledica zamašenega nosu, so veliko bolj neprijetne. Naš aspirator je prav zaradi tega najbolj temeljita naprava za čiščenje zamašenih dihalnih poti v nosu in hkrati najboljša naprava za preprečevanje posledice, ki jih povzroča zamašen nos.

Ali lahko uporabljamo napravo tudi pri dojenčkih?
V primeru, da je dihanje zaradi zamašenega nosu ovirano, saj se v dojenčkovem nosu nahajaj sekret, je aspirator potrebno uporabiti, saj dojenček ne more dihati skozi usta in je zaradi tega oteženo dojenje in spanje .

Kako pogosto naj uporabljamo aspirator za nos Baby Vac?
Uporabljamo ga tako pogosto kot je potrebno.

Ima uporaba aspiratorja za nos Baby Vac stranske učinke?
Uporaba nima nobenih stranskih učinkov.

Ali moramo nosni sekret posesati s sesalnikom?
Z zmernim sesanjem ne moremo odstraniti izcedka iz zamašenih vhodnih dihalnih poti nosu.  S pomočjo aspiratorja za nos Baby Vac je to možno.

Se otrok aspiratorja za nos Baby Vac za nos priključenega na sesalnik prestraši?
Nekateri otroci se naprave sprva bojijo, vendar se kaj kmalu začnejo zavedati, da jih bo naprava osvobodila zmašenega nosu. Nekateri otroci kasneje želijo napravo uporabljati sami, vendar je priporočljivo, da z aspiratorjem za nos Baby Vac ravnajo starši.

Ali je postopek sterilizacije aspiratorja za nos Baby Vac zadovoljiv?
Sterilnost aspiratorja za nos Baby Vac ni nujno potrebna. Primerjamo jo lahko z napravo za sesanje vode iz ustne odprtine, ki jo uporablja zobozdravnik. Vsi vemo, da slednja ni 100% sterilna, ker sterilnost ni potrebna. Zadostuje, če sesalno glavico z oznako »A«, občasno prekuhamo. Pri pogosti uporabi zadostuje, če aspirator izperemo z antibakterijskim čistilnim sredstvom.

Pri podajanju odgovorov na vprašanja je sodelovala Dr. Julianna Gelleri, zdravnica za bolezni nosu, ušes in grla.